По нова формула ще изчисляват процентите на ТЕЛК

До края на този месец или най-късно в началото на следващия Министерството на здравеопазването(МЗ) ще е готово с промените в Наредбата за медицинската експертиза (НМЕ).

Това заяви служебният зам.-министър на здравеопазването д-р Тома Томов на брифинг пред министерството, предаде БТА.

Той уточни, че са събрани и обсъдени с експерти предложенията по темата на организациите на хората с увреждания. Трябва чисто технологично време да се обобщят всички становища, каза Томов.

Хората с увреждания настояват в дневния ред на правителственото заседание още тази седмица да бъде внесена Наредбата за медицинската експертиза. Искането им е да се гарантират по-кратки срокове за издаване на решение на ТЕЛК, а придружаващите заболявания също да се вземат предвид към основното.

В разговор с протестиращите Томов каза, че им съчувства, затова и настоящият екип на МЗ прави максималното, което трябва. Разбирам проблемите ви, търсим решение, увери зам.-министърът.

Той отбеляза, че МЗ е изработило предложенията, приети от Националния съвет за хората с увреждания. Обясни обаче, че са постъпили „изключително много препоръки“, които изискват да се преразгледат.

Борисов: НС отново събра голямо мнозинство, този път за хората с увреждания по предложение на ГЕРБ

 

 

- реклама -