По-лесно е да станеш бавачка в кралското семейство или агент в тайните служби?

Има професия, в която сред най-важните умения са самозащитата, екстремно, но безопасно шофиране. Не, не става въпрос за започване на работа като агент на ФБР, а като … бавачка в британското кралско семейство.

сн. Фейсбук/Norland College

Обучението за тази важна работа се извършва в Norland College. То продължава три години, но не е достъпно за всички желаещи. Първата цедка е добро физическо състояние,  неопетнена биография, перфектен английски.

Грижите включват и отлични познания по психология, история, философия, социология, литература.

По време на обучението си бавачки практикуват върху деца-кукли или роботи.

Бебетата-роботи могат да събудят бъдещата бавачка през нощта, да поискат храна или просто внимание. Ние един обучаващ се няма право да изключи робота и да продължи да спи.

Детегледачката се учи и как да бъде бодигард

Уроците по самозащита са важна част от обучението. Бавачка трябва да може да защити себе си и детето. Уменията се преподават от бивши офицери от военното разузнаване. В последната година от обучението си момичетата научават и как да оказват първа помощ.

Шофиране в екстремни ситуации

Бавачката трябва да бъде не просто отличен шофьор, а такъв, който може да се справи в доста напечени и екстремни ситуации. Това е допълнителен бонус към гарантиране на пълната безопасност на повереното й дете.

Длъжни са да пазят тайните на кралското семейство

Нито една бавачка в кралското семейство не е публикувала свои мемоари, нито е дала пикантно интервю за някое списание. Въпреки че знаят много от тайните на знатните си работодатели, но тези тайни си остават между 4 стени. Когато бъде наета, бавачката (както и всеки друг служител в двореца) подписва документ, който s задължава на пълна конфиденциалност.

Резките движения спрямо децата са забранени, могат да се сметнат за насилие.

Наемането на бавачка, минала обучение през Norland College, е гаранция, че детето никога няма да получи шамар или друг вид физическо наказание. Дори им е забранено да сграбчват детето за ръката ,защото също би могло да се приеме за насилие.

Запознайте се с Мария Борало – бавачката на наследниците на Уилям и Кейт

Мария завършва Norland College преди 20 години. Започва работа в кралското семейство, когато принц Джордж е на 8 месеца.

Продължава да помага в отглеждането на вече тримата наследници и до днес. Всъщност тя става част от семейството.

Мария придружава децата дори по време на празненства, пътувания, дори и сватби.

Сред многобройните й компетенции освен таекуон-до е и хитро „изплъзване“ от напористи папараци. А фактът, че е испанка, й помага да учи и децата родния си език.

- реклама -