сн. БГНЕС

По-голяма част от хората, които избягаха за Великден, не бяха пуснати днес в София (ВИДЕО)

Шофьори, които не успяха да влязат в столицата във вечерния прозорец, ще се пробват утре сутрин.

По-голямата част от пътуващите към София не са допуснати да влязат в столицата на пропускателния пункт на магистрала „Тракия“, съобщиха пред БТА от полицията.

сн. БГНЕС

„Управляващите трябваше да издадат заповед за забрана да се излиза, а не да ни препоръчват. Препоръки мога и сама да си направя. Тогава нямаше да излезем от София“. Това каза шофьор, който е чакал 7 часа да излезе от София в четвъртък, и днес отново с часове, за да се пробва да влезе.

Влизането и излизането от столицата става само сутрин и вечер – по два часа, и само по работа или заради медицински причини. 40 полицаи са били мобилизирани днес само на КПП-тата на магистрала „Тракия“.

сн. БГНЕС

Опашката от автомобили, които изчакват на пункта до село Равно поле, вече е няколко километра. Засега обаче не се съобщава за сериозни нарушители и голямо напрежение.

Връщат хора, които не могат да докажат, че утре са на работа.

Водачите, които нямат основателни причини за влизане в столицата, са връщани. Това са основно хора, които нямат служебни бележки, удостоверяващи, че работят в София. Според полицаи това са граждани, декларирали преди дни при излизането си от града, че по неотложна работа им се налага да отидат в провинцията. Сега се връщат с обяснението, че утре са на работа, но не разполагат с такъв документ.

сн. БГНЕС

Право да влязат в столицата имат единствено представилите коректно попълнена декларация за пътуване и служебна бележка. В нея задължително вече трябва да се посочва и телефонен номер на работодателя, за да могат властите да извършват проверка на предоставените данни.

сн. БГНЕС
- реклама -