чадъри

По-евтини чадъри и шезлонги… от другото лято

Министърът на туризма Николина Ангелкова обеща драстично намаление на цените на шезлонги и чадъри у нас, но едва от следващата година.

Обсъжда се да бъде въведена практиката на Гърция, където съоръженията се ползват безплатно при консумация на храна и напитки в заведенията на плажа.

Пред Нова телевизия министър Ангелкова обеща да има сериозни санкции за плажовете, на които няма 50% свободна зона. Ще има и 24-часов горещ телефон, на който туристите да подават сигнали за нередности.

От следващото лято плажовете по родното Черноморие ще бъдат разделени на четири категории в зависимост от това дали са в близост до урбанизирана територия.

„С тази нова методика цената няма да е водещ критерий, а всички допълнителни услуги. Всеки един, който осигурява комфорт на туристите, ще бъде с предимство пред останалите. Когато цената не е водещ критерий, а предлаганата по-ниска цена за плажни принадлежности, това носи допълнителен бонус точки и тогава всеки един концесионер, който кандидатстват за даден плаж, няма да има интерес да прави това”, обясни Ангелкова.

- реклама -