Пловдив ще отбележи Великденските празници с концерти, детска програма и раздаване на традиционен козунак

Пловдив ще отбележи Великденските празници с редица концерти, детска програма и раздаване на традиционен козунак. Това съобщиха от Дирекция „Култура и културно наследство“ към Общината.

Празничната програма започва още на Цветница, с концерт на Духовия оркестър на пл. „Стефан Стамболов“. Събитието ще се състои от 11.30 часа.

Кулминацията на тържествата е на 8 април – Великден.

Събитията на един от най-големите християнски празници започват в 10.00 часа на пл. „Стефан Стамболов“ с „Великденско утро“. Точно в 12.00 часа ще стартира раздаването на традиционния Великденски козунак, а от 12.30 до 14.00 часа ще се проведе детска програма под мотото „Талантливите чудеса на Великден“.

Празничната програма за 8 април ще завърши с Великденски детски концерт, като началото му ще бъде поставено в 16.00 часа.

Събитията, организирани от Община Пловдив за Великденските празници завършват на 9 април – Велики понеделник. От 11.30 часа, отново на пл. „Стефан Стамболов“, ще се състои концерт на Духов оркестър-Пловдив, а от 16.00 часа на стълбите на Каменица ще започне празничен концерт, озаглавен „Класика за Великден“.

В последната проява от програмата за Великден ще участват Симфоничния оркестър на Държавна опера – Пловдив, също солисти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и НУМТИ „Добрин Петков“.

- реклама -