Пловдив с приз за „Най-успешна маркетингова стратегия в туризма за 2017″ на Годишните награди на BATI

За трета поредна година в София се състоя церемония за връчване на Годишните награди  BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY BATI 2017 (Балкански награди за туристическа индустрия), с които се отличават значимите постижения на общините и компаниите, които усърдно работят в една от най-важните сфери в българската икономика – туризма, както и постиженията на компании от съседните балкански държави.

 На изисканото събитие в хотел Premier Best Western миналата вечер, бяха връчени „ГРАН ПРИ“ в повече от 20 категории: Еко туризъм, Културен туризъм, Морски туризъм, Планински туризъм, Спа туризъм и балнеология, Медицински туризъм, Туристически атракции, Иновации в туризма, Инвестиции в туризма, Социална отговорност в туризма, Образование и обучение в туризма, Бизнес туризъм, Фестивален туризъм, Специализирани услуги в туризма, Туроператор, Туристическа дестинация, Винен туризъм, Мениджмънт в туризма, Голяма и малка община с принос в туризма.

Община Пловдив бе наградена с приз за „Най-успешна маркетингова стратегия в туризма за 2017″.

Отличието бе връчено на заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж.Александър Държиков от популярния журналист Георги Крумов от Туризъм ТВ, член на журито. Община Пловдив е номинирана и получава ГРАН ПРИ за трета, поредна година. През 2016 г. отличието бе за  „Лидер в туризма на Балканите“.

Организационният комитет, медийните партньори и журито номинираха и отличиха стратегията на Община Пловдив, която е сред най-атрактивните европейски дестинации, с високо развита конкурентоспособна туристическа индустрия. Градът под тепетата е център на проспериращ туристически район, с уникална среда на запазена природа, впечатляващо културно наследство, динамична съвременна култура, високотехнологично и стабилно бизнес пространство и разнообразие във възможностите за прекарване на свободното време.

„Всичко това е в резултат и от прилагането на успешната маркетингова стратегия в туризма“, е преценката на журито. Дестинация Пловдив е най-добре представената българска дестинация в електронната среда, с отлично промотиране на бранд Visit Plovdiv чрез специализиран туристически портал visitplovdiv.com.

Наличието на разписана и приета от Общинския съвет дългосрочна „Стратегия за развитие на туризма в Пловдив 2014 – 2020 година“, както и на краткосрочна програма за календарната година „ Годишна програма за развитие на туризма в Пловдив за 2017 г.“, заедно с разработената номенклатура за услугите на Общинско предприятие „Туризъм“ с утвърден план- график за изпълнение на заложените дейности за мероприятия с фиксирани дати още в началото на 2017 г., са също част от мотивите за номинацията.

Към това може да се прибави наличието на богат събитиен календар за 2017, с повече от 100 събития през годината, които се предлагат като допълнителни туристически услуги на туристите по време на тяхното пътуване, заедно с разработените оригинални местни продукти.

В града се организира традиционно Международна среща по туризъм, като през изминалите девет години форумът се превърна в устойчива и мобилна форма за популяризиране на туристическия продукт на Пловдив и региона и средство за осъществяване на печеливши бизнес-контакти.

Общината активно участва в различни туристически изложения и борси, периодично отпечатва разнообразни рекламни материали и активно се рекламира в български и международни печатни издания. –

- реклама -