наградата

Пловдив с наградата „Златна ябълка“ за туризъм

Наградата „Златната ябълка“, която е своеобразен еквивалент на Оскар в туристическата индустрия, ще бъде връчена на Пловдив днес. Ще я получи кметът на града  инж. Иван Тотев на официална церемония тази вечер в 20 часа на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина.

plovdiv_at_night_by_naneraОт 7 до 11 септември, Пловдив е домакин на едно от най-престижните международни събития, свързани с туризма – Годишните награди на Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма – FIJET.

plovdiv-theaterПризът „Златна ябълка“ има повече от 50 носители

Призът „Златна ябълка“ има повече от 50 носители от 1970 г. до днес. Членовете на Световната организация са номинирали Пловдив заради изключително разнообразния културен живот на града, амбициозните проекти, свързани с археологията и развитието на творческите индустрии, както и по повод спечелването на титлата „Европейска столица на културата за 2019“.

5057124В продължение на пет дни членовете на FIJET разглеждат забележителности в Пловдив и областта и снимат, за да разкажат после на своите читатели и зрители за видяното.

- реклама -