Пловдив

Пловдив с голям успех на изложението за културен туризъм във Велико Търново

Днес приключва 15-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм “ 2018 – Велико Търново, в което Община Пловдив участва за поредна година.

Форумът се провежда в старопрестолния град и е част от официалния календар на Българското председателство на съвета на ЕС

Най-голямото изложение за културен туризъм у нас се провежда със съдействието на Министерство на туризма на Република България. Общо 50 общини и посолства в България и чужбина взеха участие в 15-ото издание на международното туристическо изложение, между които представители на български общини, Палестина, Бразилия, Южна Африка, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Азербайджан и Китайския културен център.

През трите дни служителите на Общински институт “ Старинен Пловдив“ представиха проекта „Капана-кварталът на творческите индустрии“, който е част от програмата на Пловдив -Европейска столица на културата 2019. На щанда посетителите получиха информация за културните и фестивални събития от Календара на Пловдив за настоящата 2018, както и актуална информация за разширяващия се туристически продукт в Пловдив.

В петък, експерти от Общинска фондация „Пловдив – 2019″  също се включиха в програмата на форума с презентация за ключовите проекти, които предстоят през 2019г., а на проведената паралелна Национална среща на туристическите информационни центрове във Велико Търново, ОИ „Старинен Пловдив“  представи актуална информация за развитието на допълните услуги, предоставяни в трите Туристически информационни центрове (ТИЦ) в Пловдив.

В рамките на изложението се проведе и шестото издание на Националния конкурс „ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ“

Пловдив получи  награда за видеорепортажът „Седем малки изповеди“ на Регионалния етнографски музей – Пловдив. Посетителите на изложението  продължават и през днешния ден да изказват своето възхищение и признание за усилията, които Община Пловдив полага за развитие на туристическия потенциал на града под тепетата.

- реклама -