Пловдив, Ню Йорк таймс, класация, места туризъм терористичен акт, задържан

Пловдив попадна в престижната класация на „Ню Йорк Таймс“ за най-добрите дестинации за 2019 година

Пловдив получи неочаквано признание.

„Ню Йорк Таймс“ включи градът под тепетата в престижната си класация за най-добрите места за посещение през 2019 година.

Класацията на вестника е ежегодна и отразява дестинациите, които обещават да са най-атрактивни за туристите на всички континенти.

Списъкът на NYT отново включва много различни точки по света. Започва с Пуерто Рико и продължава с Хампи в Индия, Санта Барбара в Калифорния, Панама, Мюнхен в Германия, Ейлат в Израел, островите на префектура Окаяма в Япония, Олбор в Дания, Азорските острови на Португалия, ледените пещери на Онтарио в Канада, Задар в Хърватия, Уилямсбърг във Вирджиния, Лас Вегас, Салвадор в Бразилия, Пулия в Италия и много други. Пловдив е включен на 48 място.

„Със своя колоритен, павиран исторически център, добре запазени римски руини и оживена арт сцена, вторият по големина град в България е изненадващо пренебрегван от туристите, които предпочитат странния, постсъветски чар на столицата на страната – София.

Но като европейска културна столица на 2019 г. този европейски скъпоценен камък е готов да блесне.

Организаторите са планирали повече от 500 събития в града и региона, включително концерти, театрални представления на открито и панаири на улични ястия. Сгушен в сърцето на Централна България и построен върху седем хълма, Пловдив разполага с артистичен квартал Капана, чиито криволичещи улици са облицовани с галерии и стилни кафенета, както и красиво реставриран римски амфитеатър, който е домакин на летни оперни представления под звездите.

Местоположението на града в подножието на Родопите – с техните зашеметяващи гледки към върховете и дълбоките клисури – го превръщат в отлична отправна точка за еднодневни екскурзии“, разказва NYT.

Интересен детайл е, че вестникът организира конкурс за човек, който да посети всичките 52 места от списъка. Кандидатурите бяха на хора от цял свят. В крайна сметка, изборът падна върху Себастиан Модак – един от финалистите от миналата година, журналист с богат опит. Кога Модак ще дойде в Пловдив не е ясно.

- реклама -