ненаучените

Плевнелиев: По-опасна от ненаучените исторически уроци е подменената история

Много опасни са ненаучените уроци от историята. Днес е модерно антиевропейското говорене, но по-опасна от ненаучените исторически уроци е подменената история. Още по-опасна е манипулипаната история, подменените ценности.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев при представянето на книгата на Петър Стоянов /президент от 1997 до 2002 г./ „Преговор на историята“, предаде БГНЕС.

„Живеем в страна, където историята все още е подменена. За това има много примери. Живеем все още във време на подменени ценности. Един голям президент проговори и освен това си сложи подписа под тази книга, която всички държим”, коментира Плевнелиев. Книгата на Петър Стоянов е посветена на 20-годишнината от избирането му за президент.

Плевнелиев подчерта, че счита Стоянов за свой близък приятел. “Стоянов никога не сбърка в големите неща. След Виденовото правителство страната падаше стремглаво, но той я стабилизира и я постави на здрави основи”, каза Плевнелиев.

20 години след като беше избран той продължава да бъде символ на мъдрост и един от малкото морални политици. Той е еднакъв и като човек, и като политик, и гражданите тази вечер ще му стиснат ръката и ще му пожелаят дълголетие и на добър час, допълни Плевнелиев.

ненаучените

Стоянов: Объркахме ЕС със Съветска Русия

Петър Стоянов благодари на своя вицепрезидент Тодор Кавалджиев и подчерта, че в момента има много недоволни граждани, защото обществото е натоварено със свръхочаквания след влизането ни в НАТО и в ЕС. „Объркахме ЕС със съветска Русия, като смятахме, че само дават, но те и изискват творческа мобилизация на всички хора. Връщайки се назад, си мисля, че не се освободихме от тази двойственост между Правец и Брюксел“, каза още Стоянов.

Сред гостите на представянето на книгата бяха Богдана Карадочева, Румен Леонидов, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Соломон и Гергана Паси, Румен Христов, Иван Гарелов и други.

- реклама -