Плевнелиев

Плевнелиев: Капацитетът на Народното събрание не е изчерпан

Президентът иска депутатите да продължат да приемат закони

„Вярвам, че капацитетът на 43-то Народно събрание не е изчерпан и то може да приеме редица важни законопроекти, сред които на първо място се откроява проектът на Закон за държавния бюджет за 2017 г., както и антикорупционното и антитерористичното законодателство“

Това е заявил по време на консултациите си с Реформаторския блок днес президентът Росен Плевнелиев. В хода на разговора държавният глава препотвърди виждането си, че парламентът трябва също така да отговори на очакванията на гражданите след провелия се национален референдум. По думите на държавния глава, промените в изборното законодателство трябва да бъдат подготвени внимателно и въведени след необходимото широко обсъждане.
По време на консултацията беше подчертана загрижеността и необходимостта работата и подготовката по предстоящото през първата половина на 2018 г. Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, да не изостава от график.

Утре кръгът от консултации при държавния глава продължава

Ред е на парламентарните групи на Патриотичния фронт и Български демократичен център – Народен съюз. По-рано днес на консултации с президента бяха и от ДПС.

- реклама -