Росен Плевнелиев, Румен Радев
Снимка: Кадър Нова нюз

Плевнелиев: Христо Иванов не казва цялата истина за Росенец

Президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев допуска, че съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов не казва цялата истина за подготовката на акцията на плажа в бургаския парк „Росенец“ през лятото на миналата година.

Плевнелиев предполага, че Христо Иванов е звънял в НСО в дните преди да се появи на плажа в „Росенец“ с надуваема лодка.

„Тепърва ще стане ясно, че Христо Иванов не казва цялата истина какво се е случило с подготовката на акцията. Тя не е толкова случайна, колкото изглежда. Аз предполагам, че Христо Иванов е звънял на НСО дните, преди да се появи на плажа „Росенец“ с една надуваема лодка, с един негов приятел и с камера. Ако Христо Иванов е честен и признае дали е звънял на НСО предишните дни, за да им каже, че ще се появи там, това означава, че и Доган, и президента Радев са знаели за тази негова операция дни преди това.“

Това обясни Плевнелиев пред dir.bg.

Той уточни, че той е дал на Христо Иванов път в политиката, който преди това е бил шеф на неправителствена организация. Сега обаче, неговата партия „Демократична България“ е извършила най-голямото предателство, като е отказала на ГЕРБ да съставят правителство на проевропейските сили.

Росен Плевнелиев е категоричен, че няма намерение да се кандидатира отново за президент, но смята, че президентът Румен Радев няма да спечели втори мандат. Плевнелиев каза, че се е ангажирал да работи за това демократичните и европейско мислещите политици в България да извадят силна кандидатура, която да има по-големи шансове от Цецка Цачева срещу Румен Радев. Личното мнение на Плевнелиев е, че това може да бъде само Кристалина Георгиева. Въпреки това, той не изключи и възможността през октомври тази година да станем свидетели на „генералска битка“ за президентството между Румен Радев и Бойко Борисов.  

- реклама -