Пленарното заседание се провали поради липса на кворум

Пленарното заседание се провали поради липса на кворум.

Бяха направени два опита за регистрация. При първия бяха установени 119 народни представители, а при втория 112. Необходимите за кворума са 121.

Депутатите от БСП бяха в пленарната зала, но не се регистрираха. След като председтаелят на парламента Цвета Караянчева обяви, че днес няма да има пленарно заседание, народните представители от левицата започнаха да скандират „Оставка“.

На излизане от сградата Нигяр Джафер от ДПС обяви пред журналисти, че депутатите от движението не са се регистрирали в днешния ден.

„Такова е решението на групата да не се регистрираме“, каза лаконично без да се спира пред репортерите Джафер и отказа да коментира повече.

От тук нататък депутатите от БСП ще се регистрират само когато ще се обсъжда Изборният кодекс, заяви шефката на левицата Корнелия Нинова.

„Очевидно управляващите нямат мнозинство. Единствената ни цел е да осигурим машинното гласуване. Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които легитимират управляващите“, каза Нинова и обвини, че Борисов не е отишъл в парламента нито ден, за да отговори на въпросите.

„Нека купуват гласовете на независимите и на „Воля“, каза още Нинова.

Технически проблеми

Техническите проблеми не са само за народните представители в зала, но и за отразяващите журналисти. Откакто заседанията се преместиха в Партийния дом в сряда, репортерите се оплакваха ту от липсата на интернет в отредената им зала за отразяване, ту в липсата на телевизионен сигнал.

Проблеми с интернета има и на мястото, отредено за фотографи и оператори. Въпреки подадените сигнали както от депутати, така и от журналисти Цвета Караянчева обеща техническите проблеми да бъдат отстранени и представителите на четвъртата власт ще имат удоволствието да работят в модерен европейски парламент.

- реклама -