Диамантения плаж

Плажът на диамантите – вижте къде се намира това природно чудо

Нашата планета изобилства от зашеметяващи природни забележителности. Една от тях безспорно е най-необикновения плаж в Исландия, известен като плажът на диамантите –  красиво място с черен пясък, което се намира в близост до ледената лагуна Йокулсарлон.

И макар неговия черен пясък да го отличава от останалите плажове, които сме свикнали да виждаме, Даймънд бийч има още нещо необикновено – той  е осеян с огромни късове блестящ лед, приличащи досущ на гигантски диаманти.

Ледените парчета се откъсват периодично от Вахтнайокутъл, който е най-големия ледник на Земята.

След това те се озовават върху черния пясък и така създават зашеметяващ визуален ефект, който прави това място да изглежда като от футуристичен филм.

Незабравимото впечатление идва от факта, че тези ледени диаманти имат различни размери – някои са големи не повече от длан, а други надхвърлят човешките размери. Ледените късове отразяват светлината в множество невероятни цветове, които се променят от наситено синьо до ярко бяло.

И колкото пъти да посетите Диамантеният плаж, той винаги ще ви изуми с нова гледка, защото изглежда различно всеки нов ден – едни парчета лед се топят, а през това време морските вълни докарват на брега нови блестящи парчета. Това магично място напоследък е станало особено популярно сред инстаграм инфлунесърите, но също така е супер подходящо да предложите брак на любимия си човек.

За да се видят диамантите в пълния им блясък, най-добре мястото да бъде посетено на изгрев или по залез слънце. Мястото не е лесно достъпно – до него се ходи с малки лодки, а диамантите може да се доближат само когато времето е спокойно и няма вятър.

- реклама -