Man hands with coins in glass jar, close up. Responsible investing. Pension. Glass jar with coins and an inscription pension. Man holds coin in his hand

Плащат пенсиите от понеделник, предупреждение за проблем

Плащат пенсиите от понеделник, предупреждение за проблем. Ще има ли затруднения в изплащането на пенсиите – от пощите призовават хората да не струпват сутрин.

От понеделник, 8 август, „Български пощи“

започват изплащането на пенсиите за август. За да не се образуват струпвания по гишетата, се препоръчва възрастните хора да използват не само сутрешните, но и следобедните часове, за да си получат парите.

Стефка Дерменджиева – от Централна поща,

каза, че не се очакват затруднения с изплащането на пенсиите.

„Има изготвен график в пощенските станции, който е достъпен на видно място за клиентите, раздаването на пенсиите ще започне от 8 число на месеца до 22-ри включително. Желателно е да няма струпване на възрастните хора.

Всеки, който желае да си получи пенсията,

може да си я получи във всяка една пощенска станция в страната – независимо от населеното място.

Желателно е всеки пенсионер да посети съответната пощенска станция, на която желае да получи своята пенсия и да се информира за неговата година –

на коя дата е посочено да се получи пенсията,

според графика на съответната пощенска станция“, обясни той пред БНР.

Заради мерките, които влизат в сила от днес срещу разпространението на  коронавируса, клиентите в пощите са задължени да са с маски и да спазват физическа дистанция от метър и половина.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено