Плащането на такса „Смет“ може да бъде удължено до края на юни

Срокът за плащане на такса „Смет“ за първото тримесечие на 2020 г. може да се удължи с два месеца – до 30 юни, съобщи зам.-кметът по финанси на Столичната община Дончо Барбалов. Доклад за промяната вече е внесен в Столичния общински съвет от Барбалов и общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев. Предложението трябва да бъде обсъдено и прието от СОС на сесията, насрочена за 16 април, предаде БНР.

Промяната на сроковете за местните данъци и такси се предлага, за да се облекчат собствениците на жилищни и други имоти, които изпитват затруднения заради наложеното извънредно положение в страната.

С два месеца – до 30 юни, се удължава и срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и МПС ще са с 5 процента отстъпка, ако се платят в пълен размер. Удължаването на срока за плащане с отстъпка се направи, за да няма струпване на хора пред касите на районните отдели „Общински приходи“.

Най-удобният и безопасен начин за плащане е през портала на Столичната община. Плащания могат да се правят и през финансовите посредници, с които общината има договори за разплащане на местни данъци и такси.

- реклама -