парламент

Плащаме още 300 000 лв. за новия дом на депутатите

Още 300 000 лв. ще платят българските данъкоплатци за преместването на депутатите в сградата на бившия Партиен дом през 2018 г.

Миналата седмица администрацията на Народното събрание е обявила обществена поръчка за строителен надзор на стойност 280 000 лв. без ДДС, предаде БГНЕС.

В началото на месеца стана ясно, че родният парламент ще се премести в нова пленарна зала със стъклен купол, а за ремонта ще се похарчат близо 25 милиона лева.

Обществената поръчка за превръщането на зала “Света София” в пленарна зала изисква кандидат-строителите да имат достъп до класифицирана информация. Същото се отнася и за кандидат-надзорниците, които ще трябва да разполагат със сертификат за работа с “държавна тайна”.

Според заданието за избор на строителен надзорник, местенето на парламента ще става основно в дните петък, събота, неделя, понеделник и вторник, както и през нощта. Строителни дейности няма да се осъществяват в сряда и четвъртък.

Депутатите се очаква да започнат работа в залата със стъкления купол преди средата на 2018 г., когато България поема ротационното председателство на Европейския съюз.

- реклама -