Пламен Юруков опровергава: Не се занимавам с костовисти, те не са десни хора

Във връзка с появилите се публикации в медии, че се подготвя възкръсване на дясно обединение, отдавнашен проект на Иван Костов наречен „ Десен алианс“ , потърсихме потвърждение на информацията. Публикациите правят внушения, че заради възможното необединение между ПП и ДБ е много вероятно да се появи ново формирование в дясно, което да се опита да присвои гласоподавателите, които са силно разочаровани от Промяната и Христо Иванов. Според социолозите много от тези гласоподаваатели се очаква да пренасочат симпатиите си към ГЕРБ-СДС, защото провалът на последното управление е повече от очевиден.  В спекулациите се твърди, че Пламен Юруков щял да дърпа хора от СДС, а бившият гербер Цветан Цветанов – да краде хора от ГЕРБ за въпросния „ Десен алианс“.  

Свързахме се с Юруков, който категорично отрече подобни твърдения и ги определи като лъжи.

Пламен Юруков заяви за Флашнюз, че неговата позиция на тема „ хората на Костов“ е ясна от повече от 15 години и той не припознава никакви десни идеи, нито партийни сходства с „екс-комунистическия прокурор Атанас Атанасов“, както и че няма причина за разрив в отношенията ГЕРБ-СДС.

Информацията първоначално се появи във Фейсбук профила на журналиста Соня Колтуклиева и предизвика вълна от коментари. В нея се твърди още, че от ПП са изпратили мейл на Христо Иванов, в който Промяната отказва да се яви съвместно с ДБ на предстоящите парламентарни избори. От ДБ отрекоха да са получавали такъв мейл към този час.

Именно това е причината да се развиват подобни конспирации на тема „ново дясно“, както и очевидното притеснение от възможността да има прилив на гласове към ГЕРБ-СДС.

- реклама -