Пламен Николов: Следват избори до дупка

„Решението дойде съвсем естествено, след всичко, което се случи. Чувствам се разочарован за всички останали хора, за избирателите, не само наши, за всички останали в цялата страна, които възлагаха тази идея на ИТН – този път да се сформира правителство наистина. Голяма отговорност, която се стовари върху нас.“ Това коментира пред БНТ Пламен Николов, който по-рано през деня оттегли кандидатурата си за министър-председател.

„Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята на тази сграда да направим единение, точно, когато е най-нужно на нашата страна. Планът за възстановяване вероятно ще бъде отложен, всичко, свързано с COVID кризата, приемането на новата бюджетна рамка, без която няма да можем да си мечтаем за увеличение на пенсиите. Разочарован съм не в личен план, разочарован съм за страната ни“, каза Пламен Николов.

Във връзка с исканията за оттегляне на кандидатурата на Петър Илиев за вътрешен министър, Пламен Николов коментира:

„Ние сме отбор, аз имам чудесни впечатления от г-н Илиев, не мога да коментирам нито неговия личен живот, нито неговите научни трудове. Не съм компетентен в тази сфера. Ако цената е била на този компромис личността на г-н Петър Илиев да не присъства в това правителство, мисля, че това ще бъде подвеждащ аргумент, защото едва ли това е основната причина. Следват избори до дупка“, каза още Пламен Николов.

- реклама -