Пламен Константинов

Пламен Константинов определи състава за Световното първенство

Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов определи състава от 14 души за Световното първенство. Турнирът е от 9 до 30 септември в България и Италия.

В избора на Константинов няма изненади заради многото контузени. Либерото на Пирин Петър Каракашев заема мястото на Владислав Иванов, който си тръгна със скандал. Иванов обвини Константинов в грубо отношение и опит за саморазправа. Селекционерът пък определи като недопустимо нежеланието на либерото да влезе в игра.

Тимът на Константинов започва утре с Финландия

Националният отбор на България излиза утре (9 септември) срещу Финландия в първи мач от Световното. Лъвовете играят срещите си от първата фаза в Двореца на културата и спорта във Варна. След откриващия двубой с Финландия българите се изправят срещу Иран на 13 септември. После са мачовете с Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември).

За втората фаза се класират първите четири отбора от всяка група. В нея те ще бъдат разпределени в нови четири групи. Победителите от тях плюс двата най-добри втори отбора, се класират за финалната шестица.

Съставът на България:
2. Мирослав Градинаров
3. Добромир Димитров
5. Светослав Гоцев
6. Розалин Пенчев
7. Николай Учиков
8. Тодор Скримов
9. Георги Сеганов
10. Валентин Братоев
12. Виктор Йосифов (капитан)
13. Теодор Салпаров
14. Теодор Тодоров
17. Николай Пенчев
18. Николай Николов
21. Петър Каракашев
- реклама -