Пламен Константинов
Снимка: lokovolley.com

Пламен Константинов пак пое националите по волейбол

Пламен Константинов се завръща като селекционер на националния отбор по волейбол. Той беше избран с голямо мнозинство от членовете на Управителния съвет на федерацията. Това съобщи президентът ѝ Любо Ганев. Другите кандидати бяха Мартин Стоев, Найден Найденов, Алберто Джулиани и Томас Самелвуо.

Пламен Константинов замества на поста Николай Желязов, който подаде оставка след световното първенство. На него България постави нов негативен рекорд със слабото си представяне.

Бившият капитан на България води националния отбор между 2014 и 2018 г. През 2015 г. съставът игра в полуфиналите на европейското първенство. В последните шест години Константинов води руския Локомотив Новосибирск. Той изведе отбора до титлата през 2019-20, а през миналия сезон стана втори.

„Нашата цел е дългосрочен договор, в който ще вкараме и изисквания към отбора. Ние като федерация имаме за цел да направим всичко възможно да подпомогнем треньора и треньорския щаб с това, от което имат нужда – условия за подготовка, лагери, ако трябва осигуряване на по-висок брой състезатели. Допълнително ще се опитаме да мотивираме играчите“, каза Ганев.

- реклама -