Пламен Константинов

Пламен Константинов: Напсувах Иванов заради отказа му да влезе в игра

Единствената причина за свадата ми с Владислав Иванов е отказът му да влезе в игра. Това заяви селекционерът на мъжкия волейболен отбор на България Пламен Константинов. Той отговори на обвиненията на либерото Владислав Иванов по повод оттеглянето му от националния отбор.

Както е известно, две седмици преди старта на Световното първенство по волейбол, на което домакини са България и Италия, в националния отбор възникна сериозен скандал. Либерото Владислав Иванов обвини селекционера Пламен Константинов, че му е налетял на бой и го е псувал по най-вулгарен начин. Като това е станало пред целия тим и зрителите по време на контролата с Белгия в събота.

Константинов подчерта, че да напсуваш някого в спорта е нещо нормално, особено след като няколко месеца всички са били постоянно заедно.

„Иванов каза позицията си, сега съм принуден да кажа и моята. Повече от моя страна полемики по тази тема няма да има. Темата повече няма да я отварям, защото не мисля, че трябва да влизаме в обяснителен режим. От спортна гледна точка единствената причина е отказът на Владислав Иванов да влезе в игра. Когато отборът губи, както беше в четвъртия гейм, очевидно те влизат в една тежка ситуация и няма време за загряване. Играчите трябва да влязат на максимум, а не за да си разходят татуировките. Това отбелязах на почивката след смените. Така не се влиза, бяха думите ми. От пейката очаквам момчетата, които влизат, веднага да помогнат на отбора. Не виждам нищо обидно в това треньорът да критикува. Не грешат само тези, които не играят, въпросът е това, което демонстрираш и начинът, по който влизаш в игра. Да, теглих му майната и съм го готов да го направя с всеки, който откаже да играе и нека да съм грешен“, заяви Константинов.

Да ти е*а майката е като добър ден

„Аз също може да си изпусна нервите. Може да съм прекалил според него, но в един мъжки отбор, в който сме три-четири месеца заедно „Да ти е.а майката“ е като „добър ден“. Той лично толкова много пъти се е псувал с някой. В един колектив такива псувни нямат такова значение, така е в спорта, не става въпрос за националната опера и балет. Тази реплика е изпускана всеки един ден. За мен акцентът е отказът да влезе в игра. Това е пагубно, когато на един играч му скимне да не влиза в игра. Досега не съм имал абсолютно никакви конфликти с него или лошо отношение, реакцията ми беше заради отказа. Не виждам нищо по-нормално от това да реагирам по този начин“, каза още селекционерът.

Волейболистите не са ми нито любовници, нито приятелки

„Момчетата са говорили с него след мача, след което той на сутринта си е събрал багажа и си е отишъл. Волейболистите не са ми нито любовници, нито приятелки, за да им казвам само това, което им харесва. Не може да им казваме само: „Всичко е прекрасно, момчета“. Трябва да се коригират грешките. Това е част от треньорската работа и никой няма право да се сърди като малко дете, десет дни преди Световно първенство“, коментира Пламен Константинов.

Константино: Владо е най-добрият на своя пост

Той също така призна, че Владислав Иванов в момента в спортно-технически план е най-добрият на своя пост и няма алтернатива.

- реклама -