Пламен Константинов: Боян Йорданов се връща в националния отбор

Волейболните национали се представиха колебливо в Световната лига този сезон и въпреки победите над олимпийския Бразилия, световния шампион Полша, Русия и носителят на титлата от миналия сезон в лигата Сърбия, не се класираха за финалите в най-комерсиалния турнир.

Следва европейското първенство, където България ще бъда подсилена най-вероятно от двама опитни състезатели. Ето какво разкри треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов.

„Сигурно е, че Боян Йорданов ще се включи за европейското. Поради лични причини той не участва в Световната лига, въпреки, че според мен щеше да помогне. Аз обаче го разбирам. Има някои неща, които са над едно състезание и едно класиране. Има по-важни неща в живота. Той е професионалист. Нямам никакви опасения в какво състояние се поддържа, дори да не тренира с националния отбор. Няма да има проблем да се адаптира. Тодор Алексиев също е вариант. Ще разговаряме и с него, ще помислим какви са възможностите. Засега сигурният е Боян“,заяви Константинов.

- реклама -