Димитров, дигитални умения план

Пламен Димитров: КНСБ предлага преструктуриране на данъците, а не увеличението им

Въвеждане на необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата за страната, 15% данък върху доходите на физическите и юридическите лица, както и намаляване на общата ставка на ДДС на 15 на 100.
Това са част от предложенията на КНСБ за промени в данъчната система.
Синдикатите предлагат и да се увеличат пенсиите. Минималната пенсия от 250 лв. да стане 300, а максималната пенсия от 1200 да нарасне до 1440 лв.

„Не предлагаме увеличение на данъците, а тяхното преструктуриране“.

Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на бТВ.
По думите на Димитров данъчната система в България е най несправедливата и чрез предложените проблеми ще се оправят изкривяването между преките и косвените данъци. Неговите изчисление показват, че по-високите преки данъци за хората с по-високи заплати ще бъдат компенсирани от намаляването на ДДС, което ще се отрази на всички.

Димитров е категоричен, че при свалянето на общата ставка на ДДС ще има намаление на цените от 3 до 5%.

Намаляване на цените в ресторантите при свалянето на ДДС за заведенията не е било регистрирано, защото не е имало намаление по цялата верига, смята президентът на КНСБ.
3 милиарда лева ще бъдат загубени за бюджета при намаляването на ДДС, но те ще останат в хората и фирмите, заяви Димитров, според когото в България данъчната система е изкривена и затова физическите лица плащат повече данъци от фирмите.
„Ние смятаме, че трябва от началото на следващата година трябва да се влезе в нормалността на увеличението на пенсиите и минималния осигурителен доход“, каза Димитров, който е категоричен, че трябва да има увеличение и на минималната работна заплата, а минималната пенсия трябва да възлиза на 45% от минималната работна заплата.

 

- реклама -