Пламен Димитров, заплати, работещи, труда

Пламен Димитров, КНСБ: Преди да влезем в Еврозоната трябва да учеличим ударно доходите

„Залагаме на поне 5% реален растеж до 2025 година, който да се генерира и да дава възможност за по-високи доходи, БВП да достигне 150-160 млрд. лева. Преди да влезем в еврозоната трябва да увеличим ударно доходите, 1200 лева минимална заплата и 2400 лева средна заплата трябва да бъде постигната“, това каза в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по

NOVA NEWS

Пламен Димитров, президент на КНСБ.

„Към момента знаем, че има промени в Плана за развитие и устойчивост, особено в областта на енергетиката, но нямаме яснота какво остава и кое излиза, което създава напрежение“, каза още Димитров. Той допълни, че още не може да се каже дали и колко ще се вдигне цената на електроенергията.

„Въглищата вървят към своя залез, никой не го отрича, но за това трябва време, както и за преминаването на газ на такива централи“, заяви президентът на КНСБ.

Пламен Димитров е категоричен, че първият въпрос, който трябва да си зададем, е за сигурността на доставките на електроенертгия и нейната достъпност, защото цената на газа расте.

Синдикалистът информира, че остават срещи с „Има тъкав народ“ и „Изправи се! Мутри вън! след такива с ГЕРБ, БСП, „Демократична България“.

- реклама -