Плакати с надпис ,,Търси се Груевски“ осъмнаха в Будапеща

Плакати с надпис ,,Търси се Груевски – Правителството е готово да приеме още един престъпник“ налепиха от опозиционната партия Моментум на повечето места в Будапеща, съобщиха унгарските медии.

На плакатите пише, че „Груевски не е първият престъпник, който Унгария приема: международни престъпници идваха в Унгария като сътрудници на сирийския диктатор“, намеквайки за лица, които са плащали пари и купували облигации, а за сметка на това са получавали унгарско гражданство.

Моментум е млада опозиционна партия в Унгария, основана през 2016 година. Тя не получи достатъчно гласове в последните избори, за да има свой представител в парламента.

Бившият македонски премиер Никола Груевски, който избяга от страната си, за да не влезе в затвора, е използвал унгарски дипломатически автомобил.

Това съобщи днес полицията на Албания, откъдето Груевски преминал, съобщи Франс прес.

„На 11 ноември 2018 г. към 19.11 часа /Никола/ Груевски напусна територията на Албания през КПП Хани и Хотит и влезе в Черна гора“, се посочва в комюнике на говорителя на албанската полиция, разпространено в Тирана.

Той пътувал в „автомобил на унгарското посолство в Тирана, с регистрационен номер CD 1013A“, се уточнява в комюникето.

- реклама -