Пиян водач е задържан за опит да подкупи полицаи

55-годишен мъж е задържан вчера за управление в нетрезво състояние и опит да подкупи спрелия го патрул. Това обяви на извънреден брифинг началникът на отдел „Разследвания“ при СДВР комисар Стойно Цветков.

„Около 23 часа екип на отдел специализирани полицейски сили при СДВР се намира на кръстовището на „Ал. Малинов“ и „Самара“ забелязват автомобил, който се движи неадекватно по пътното платно и криволичи. При спирането на автомобила, водачът не представя документи, които да удостоверят неговата правоспособност и лична карта. Предоставя единствено талон за лекия автомобил“, обясни Цветков и добави, че водачът е лъхал на алкохол и е завалял говора.

сн. БГНЕС

„По време на полицейската проверка същият се опитва да предложи на колегите сума пари, за да забравят за случая. Колегите естествено не се поддават на провокацията, реагират адекватно. Подкупът не е в големи размери. Лицето е задържано“, обясни той и уточни, че на място е извикан екип на „Пътна полиция“, който при тестване с дрегер е установил, че водачът е с 2,47 промила алкохол в кръвта.

Цветков посочи, че лицето, управлявало автомобила си в нетрезво състояние е било отведено в 7 РУ.

„Лицето е привлечено в качеството на обвиняем за две престъпления и с постановление на прокурор при СГП е задържано до 72 часа. Лицето е привлечено за предлагане на подкуп на полицейски орган, за което се предвижда наказание до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лв. Лицето е привлечено и за още едно престъпление – управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2“, посочи още той.

- реклама -