Пиян родител влезе с нож в сливенско училище и нападна охранител

Пиян родител нахлу с нож в двора на Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ в Сливен и влезе в схватка с охраната

Инцидентът е станал около 11 ч. пред очите на десетки ученици. Те влизали за часовете след голямото междучасие, съобщи Би Ти Ви.

Няма пострадали деца, а нарушителят е задържан. Охранителят Стоян Проданов е потърсил медицинска помощ, но е в добро състояние. Нападателят е родител на ученик в гимназията. Той е влязъл през задната част на двора, където няма ограда.

„Господинът дойде и седна на стълбището. Предупредих го по установения ред да напусне района на училището. До схватката се стигна в момента, в който видях, че държи нож. Веднага задействах паник бутон, информирах съответните органи, че има въоръжено лице. Той се опита да влезе в училището“, разказа Проданов.

Според директора на гимназията Даниела Караманова всъщност малка част от учениците са станали свидетели и са били спокойни. Тя допълни, че познава нападателя – той е бил заинтересован баща, не е проявявал агресия и е бил спокоен, но промяната в поведението му и действията му вероятно се дължат на алкохола.

Управителят на общинската фирма за охрана Петко Чолаков коментира, че служителите му преминават различни квалификационни курсове, „за да превърнат училищата, за съжаление, в училища крепости“. Според него трябва да има промяна в Закона за частната охранителна дейност, особено в частта за правомощията на охранителите.

- реклама -