Димитровград

Пиян квартирант уби жестоко хазайката си в Димитровград

Жесток битов инцидент разтърси Димитровград.

53-годишен мъж е обвиняем за убийството на своята хазайка в собствената й къща. Той сам подал сигнал в полицията, като първоначално твърдял, че е открил жената в безпомощно състояние.

При извършения оглед по трупа на 62-годишната жертва са били открити множество кръвонасядания в областта на крайниците и тялото, както и рана на глезена на левия крак. Трупът е бил откаран за аутопсия.

Собственичката на къщата живеела на втория етаж, а приземния етаж на дома обитавал обвиняемият П.П. Вечерта на 26 юни 2020 г., двамата се скарали по повод битов спор, като наемателя нанесъл множество удари по тялото и крайниците на жената с твърд предмет. Когато жертвата изпаднала в безсъзнание, наемателят се обадил на тел. 112 и съобщил, че я е намерил така.

Пристигналите на място полицаи установили, че той е нанесъл удари на жената с метален водопроводен разтегаем ключ.

Обвиняемият е бил тестван с дрегер, като уредът е отчел 1,5 промила алкохол в издишания въздух. Обвиняемият П.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково. Направил е самопризнания. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

- реклама -