работа от вкъщи съвети побъркване почивка работно време

Питат украинците у нас за възможностите им за работа

Агенцията по заетостта стартира междуинституционално проучване сред пребиваващите в България украински граждани.

Целта е чрез него държавните институции да получат актуална информация за възможностите им за работа в България през следващите месеци. Ще бъдат проучени и нагласите им за самостоятелен живот, отглеждане на децата и образование, както и осигуряване на грижа за здравето на по-възрастните роднини и близки, с които пребивават тук.

Събраните данни ще послужат на министерства и агенции за формиране и предприемане на адекватни и своевременни действия и мерки за подкрепа на украинските граждани, съобщиха от агенцията.

Анкетирането се осъществява чрез on-line формуляр, който е публикуван на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта и може да бъде достигнат и чрез QR код за мобилни устройства или линк.

Мобилните екипи от служители на Агенцията по заетостта в области Бургас, Варна, Добрич и други региони ще посещават базите за наставяне с по-голям брой украински граждани, за да им окажат на място съдействие за разпространението и попълването на анкетата. Целта е до 16 декември да се постигне максимално участие на настанените по Програмата на правителството украински граждани.

- реклама -