Пишат програма на кабинет „Василев“

Работна група от трите партии, които останаха в коалицията, и представители на напазаруваните депутати пишат програма на кабинет “Василев”. От ПП, БСП и “Демократична България” влизат в преговорите с предложения от предизборните си кампании.

БСП залагат на социални приоритети като диференцирани данъчни ставки, семейно подоходно облагане и октомврийската актуализация на пенсиите. ДБ се концентрират върху съдебната реформа, включително и върху КПКОНПИ, която предстои да бъде разделена на две комисии. Акцент за ПП са промените в над 20 закона, които да отприщят усвояването на средства от Плана за възстановяване, пише Труд.

От ПП в преговарящия екип за Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер. ДБ са представени от Надежда Йорданова, Божидар Божанов, както и депутатът Зорница Стратиева от “Зеленото движение”. БСП са изпратили най-многочислена група, в която са Георги Гьоков, Георги Свиленски, Таско Ерменков, Петър Кънев, Филип Попов. Независимите депутати ще бъдат представлявани от Светлин Стоянов, Николай Радулов и Иво Атанасов и Радостин Василев.

Упражненията по съставяне на кабинет “Василев” ще продължат до петък, когато изтича срокът за реализиране на мандата.

Социолозите са единодушни, че шансовете за съставяне на нов кабинет в рамките на 47-ото НС са нищожни.

Източник: Труд

- реклама -