Цветана Пиронкова
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Пиронкова поведе със сет, но загуби в Мадрид

Цветана Пиронкова загуби в първия си мач на супертурнира на червени кортове от сериите WTA 1000 в Мадрид. Българката падна от Анастасия Севастова от Латвия след 6-3, 4-6, 3-6.

Цвети започна великолепно срещата и поведе с 3-0. Последва серия от три гейма на сметката на Севастова за 3-3. От тук да края на сета Пиронкова доминира изцяло и затвори първата част с 6-3. При 1-0 в полза на Севастова във втората част, срещата беше прекъсната за повече от два часа заради дъжд. След подновяването на играта пловдивчанката спечели три поредни гейма и поведе с 3-1. Световната №54 обаче спечели следващите четири гейма за 5-3. При този резултат тя сервира за изравняване на сетовете, но българката отговори с рибрейк 5-4. После обаче Цвети сбърка на свой сервис и Севастова взе втората част.

Третият решителен сет започна с размяна на спечелени сервис геймове до 2-2. После Пиронкова постигна пробив от четвъртата си възможност и поведе с 3-2. За съжаление обаче българката загуби следващите четири гейма, а с това и мача.

- реклама -