Цвети Пиронкова US Open

Цвети Пиронкова обяви, че се завръща в тениса

Бившата първа ракета на България Цвети Пиронкова обяви, че се завръща към професионалния тенис. 32-годишнита пловдивчанка съобщи добрата новина в социалните мрежи.

Цвети разкри, че води активна подготовка от три месеца, за да може да играе отново на турнири от WTA. Съвсем скоро Цвети Пиронкова ще обяви и първите турнири, на които планира да участва.

Пловдивчанката игра за последно през 2017-а, след което преустанови кариерата си. През април 2018-а тя роди син. Оттогава Цвети се грижеше за детето и развиваше бранд за спортна екипировка.

Здравейте, скъпи приятели!Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина.От близо 3 месеца провеждам активна…

Публикувахте от Tsvetana Pironkova в Сряда, 11 март 2020 г.

Ето какво написа Цвети Пиронкова:

„Здравейте, скъпи приятели!
Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна подготовка, с цел участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон.
Не беше лесно да взема това решение, имайки предвид мащаба на предизвикателството.
Все още има десетки въпросителни и неизвестни, с които е необходимо да се съобразя и справя, но това, което е най-важно, е че имам любовта и подкрепата на семейството си.
Скоро ще споделя и кратка програма на първите турнири, на които планирам да участвам.

Благодаря ви за вниманието и подкрепата, които ми дарявате вече повече от 15 години, означават наистина много“

Клайстерс също се завърна в тениса

По-рано през година завръщане към спорта направи и Ким Клайстерс. Бившата номер едно в света се върна след по-дълго отсъствие от българката.

- реклама -