Пиронкова
Цветана Пиронкова

Пиронкова отива на Олимпиадата в Рио, решават дали да играят заедно с Григор

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отива на Олимпиадата в Рио де Жанейро, стана ясно днес. Това ще са третите олимпийски игри за Цвети след Пекин през 2008-ма и Лондон през 2012-а година.

Вече официално е потвърдено, че ще участвам. Преди месец осъзнавах, че шансовете ми са доста малки, но в спорта се случва всичко и успях да си хвана последния влак за Олимпиадата“, обяви Пиронкова пред медиите.

Цвети вече е започнала подготовката си на изкуствена трева, тъй като в България нямаме корт с истинска. Предстоят й турнир в Бирмингам и Уимбълдън.

„Определено турнирите на трева са любимата ми част от сезона и се чувствам добре на тази настилка. Тази година няма да имам най-добрата подготовка, защото вече изпуснах един турнир. Сега отивам на втори и там играя квалификации, а на третия, на който исках да участвам не мога да вляза, но в крайна сметка смятам, че ще успея да се подготвя добре, дори и да нямам много състезателни мачове“, смята българката.

Има вероятност в Рио да видим заедно двамата ни най-добри тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров в надпреварата на смесени двойки. Засега обаче двамата не са обсъждали евентуалното съвместно участие.

„Не мога да кажа какви са очакванията ми за Олимпиадата, има важни турнири преди нея, за които да се концентрирам. Не се притеснявам. Мисля, че имам шанс и възможност да се представя добре. За мен е важен балансът в живота. Мисля, че се справям успешно с това, както в професионалния, така и в личния живот”, допълни Пиронкова.

- реклама -