Цветана Пиронкова
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Пиронкова: Майчинството ме промени и мотивира

Цветана Пиронкова отдаде успеха си на US Open на майчинството заради, което спря с тениса преди три години. Българката стигна на четвъртфинал в Ню Йорк за втори път в кариерата си след 2012-а. Тя посвети и страхотната си серия на сина си Александър.

„Не съм го виждала от две седмици. Много е трудно, става все по-трудно с всеки изминал ден. Знам, че ме гледа сега и че е горд с мен – заслужава си. Очевидно ставаш различен човек, когато ти се роди дете. Не се фокусираш толкова върху себе си, а върху детето. Това е хубаво нещо, предполагам. Сега съм далеч по-организирана и притежавам по-голяма психическа устойчивост. Физически познавам тялото си по-добре“, каза Пиронкова.

„Нереално е какво се случва тук. Бях толкова изтощена в края на мача, че не вярвах, че ще имам сили да го довърша. Но продължих да се боря“, добави тя.

Тя ще разчита именно на тази устойчивост срещу фаворитката за трофея Серина Уилямс. Двете се срещат на четвъртфинала в четвъртък. Серина има четири победи от също толкова срещи с Пиронкова. „Тя е велик шампион и винаги е чест да играя срещу нея. Серина е легенда. Физически, психически, тя е много силна, притежава всичко в играта“, изказа се ласкаво Цвети.

- реклама -