“ Пирогов“ закри последното си Ковид отделение

От Фейсбук:
Закрихме последното COVID-19 отделение и се молим да не се налага да го откриваме отново❗️🙏
В разгара на Втората вълна през ноември миналата година „Пирогов’ преструктурира Втора клиника по ортопедия и травматология в поредното COVID-19 отделение. Начело застава доктор Снежа Бахарова. Това публикуваха на Фейсбук страницата на лечебното заведение.
👉”Лице в лице с тази зараза спасихме много хора. Някой не успяхме, но дадохме всичко, на което сме способни. Бяхме екип за пример❗️„, каза доктор Бахарова.
8️⃣месеца, неуморно, денонощно, отдадено екипът й посреща най-тежките случаи от цялата страна.
❗️❗️❗️По време на Третата вълна COVID-19 отделения в „Пирогов“ стават 1️⃣2️⃣ с общо 4️⃣9️⃣8️⃣ легла. Отделно 4️⃣ реанимационни сектора се борят за живота на най-тежко болните!
👉”Благодаря на ръководството на болницата за пълната подкрепа. Дано няма Четвърта вълна❗️Но ако има, ние пак ще се справим. Пироговци са големи❗️”, каза началникът на закритото отделение на деветия етаж в болницата.
Още преди първите случаи на COVID-19 в България болница „Пирогов“ и Клиниката по вътрешни болести са подготвени и през март 2020-та година успяват за часове да организират лечебната дейност така, че нито един нуждаещ се да не остане на прага на болницата.
❗️15 месеца по-късно продължаваме да приемаме тежко засегнати от коронавируса и се надяваме скоро да дойде денят, в който останалите ни близо 4️⃣0️⃣ легла за COVID-19 болни ще изглеждат както тези на снимките 🔻🔻🔻
💉💉💉Ваксините са обещанието, че няма да се наложи отново да постъпим по този начин зарди Алфа, Бета, Гама или Делта варианта на коронавируса❗️
❗️”Пирогов” имунизира без почивен ден от 08:30 до 23:00 часа в делнични дни и до 17:30 в събота и неделя❗️

 

- реклама -