pirogov

Развръзка! Парите за медиците от „Пирогов“ вече са по сметката на здравното заведение

След като лекарите от „Пирогов“ обявиха стачна готовност  за неизплатени заплати по сметката на болинцата вече са преведени около 4,5 милиона лева. Министърът на здравеопазването Петър Москов се срещна с директора на УМБАЛСМ “Пирогов” Стоян Миланов, за да обсъдят доклада, който проф. Миланов представи.

В разгара бяха обсъдени конкретните проблеми и несъответствия, които проф. Миланов е констатирал в предложените му от Софийска Районна каса документи за подпис. А именно: В договора има липсващи специалности и работещи в “Пирогов” специалисти. Дублирани са клинични пътеки и има липсващи такива.

Некоректно е определен борят на леглата – в някои отделения, в които има по-малко легла договорът е предвидил повече и обратното – в други отделения с по-повече легла има по-малко.

Необяснимо е защо не са коригирани тези грешки, след като още преди 40 дни, на 22 април документите на “Пирогов” са подадени в РЗОК- София.

Ръководството на “Пирогов” благодари на министър Москов и на Надзора на НЗОК за съдействието. От днес общи екипи на РЗОК- София и “Пирогов” работят по отстраняването на неточностите по предложения вчера договор.

- реклама -