Левски - Пирин
Снимка: facebook.com/levskiofficial

Пирин победи юношите на Левски в контрола

Пирин Благоевград победи Левски в контрола с 1:0. Единственото попадение на стадион „Георги Аспарухов“ вкара Венцислав Бенгюзов в 51-ата минута.

Станимир Стоилов заложи на множество юноши на Левски за тази контрола. Уорън Фийни също даде шанс за изява на някои нови имена като Блеринд Морина и Димитър Законов. Морина и Законов са на проби в Пирин.

Сините имаха шанс да открият в 20-ата минута. Капитанът Ивайло Найденов обаче стреля неточно. В следващата атака това направи и Андриан Краев. Малко по-късно и Билал Бари пропусна. До почивката гостите имаха две положения, но и в двата случая Пламен Андреев спаси.

Пирин стигна до ранен гол след паузата. В 50-ата минута орлетата изпълниха пряк свободен удар. Стената на два пъти стената блокира ударите, но при поредния рикошет топката стигна до Бенгюзов. Той я прати в мрежата от 15-тина метра за 0:1. Две минути по-късно топката отново се озова във вратата на сините, но беше отсъдена засада. До края Левски имаше няколко възможности да изравни, но не успя.

- реклама -