Пирин - Ботев Враца
Снимка: facebook.com/OfkPirinEoodBlagoevgrad

Пирин победи Ботев Враца и остана в елита

Пирин Благоевград си гарантира още един сезон в efbet Лига след 1:0 като гост на Ботев Враца в 29-ия кръг. Голът за успеха вкара Станислав Манолев. Той се разписа в 20-ата минута с хубав шут от около 20 метра.

С победата тимът на Радослав Митревски събра 33 точки и се утвърди на 11-ото място в класирането. Ботев Враца остава предпоследен с 23 точки и ще трябва да се бори за мястото си в елита. До края на сезона остават три кръга.

Пирин игра по-добре и по-спокойно във Враца. Напрежение имаше единствено в 72-ата минута, когато Светослав Дяков се развика на Красимир Тодоров заради симулация. В разправията се включиха още играчи и на двата тима. Реферът пък показа няколко жълти картона.

„Успехът е плод на цялата ни работа през годината. Не заслужавахме да треперим до последно, но това е футболът“, каза Манолев. Той добави, че от доста време упражнява подобни удари от дистанция. „Имам самочувствие, почнах и на тренировки да бият така. Вратарите ми се ядосват, защото им казвам, че трябва по двама да застават на вратата, за да ги хващат“, добави той.

„Надявам се сега треньорите да дадат шанс на по-младите и ако някой се изяви, да разчитаме на него по-нататък“, завърши той.

- реклама -