Pirelli
Източник: Pirelli

Pirelli представи календара си за 2019 г. (СНИМКИ, ВИДЕО)

Италианският производител на гуми Pirelli представи в Милано 46-ия си традиционен календар.

Това се случи в присъствието на фотографа Албърт Уотсън, актрисите Джулия Гарнър и Летисия Каста и балерината Мисти Коупланд.

Източник: Pirelli

От лансирането му през 1964 г. календарът Pirelli се наложи като важна вещ за колекционерите. Тиражът му е 12 000 екземпляра. Той е предлаган като подарък на важни клиенти и знаменитости.

Тази година компанията избра 76-годишния шотландски фотограф Албърт Уотсън, който е работил за редица модни списания. Той е известен със своите снимки-портрети, сред които тези на основателя на Apple Стив Джобс и на Алфред Хичкок, който държи в ръка гъска.

Източник: Pirelli

Уотсън решил да разкаже историите на четири жени – Джулия Гарнър като впечатлена от природата фотографка, Летисия Каста в образа на художничка, Мисти Коупланд като балерина и Джиджи Хадид като богата и самотна млада жена.

Джулия Гарнър

Календарът бележи завръщането на снимки на голи тела посредством две фотографии от този тип, след като подобни снимки липсваха от изданието от 2016 г. Замислен е като филмов сценарий, в който четири жени мислят за бъдещето, и включва черно-бели и цветни снимки.

Източник: БТА

- реклама -