Буба Уолъс, Наскар
Буба Уолъс

Ядосан пилот от Наскар напусна виртуално състезание

Уилям Байрън спечели лесно виртуалното Наскар състезание на „Бристъл Мотор Спийдуей“. Точно там трябваше да има и реално състезание преди да настъпи пандемията от коронавирус.

Повечето пилоти стриймваха и реакции си, което доведе до доста любопитен момент с Буба Уолъс. Той се ядосна и напусна след инцидент с Клинг Бойър. После обаче беше съсипан в Туитър за реакцията си и се принуди да се извини.

„Съсипах деня на толкова много хора. При това като излязох от видео игра. Хахахах. Видео игра! По дяволите, животът в карантина е сложен“, написа той.

Доста други пилоти също имаха проблеми, макар и от различно естество. Седемкратният шампион в Наскар Джими Джонсън се блъсна в друг автомобил на 20-ата обиколка. Ерик Джонсън имаше проблеми с връзката и изпусна квалификациите. Даниел Суарес пък за втора поредна седмица отпадна. Този път това се случи и с Кайл Ларсън, с когото се сблъскаха.

Има обаче и печеливши – Ландън Касил пък си намери нов спонсор само за виртуалните състезания. Освен това и двете състезания поставиха нови рекорди за гледаемост в е-спорта. Миналата седмица се включиха над 1 млн. души, тази състезанието беше излъчвано по NBC Sports.

Химнът на САЩ преди състезание бе изпян от Рита Уилсън – съпругата на Том Ханкс. И двамата  са в домовете си, след като се възстановиха от КОВИД-19.

- реклама -