Том Пидкок
Снимка: twitter.com/INEOSGrenadiers

Пидкок и Волеринг спечелиха Страде Бианке – ВИДЕО

Том Пидкок и Деми Волеринг спечелиха колоездачната класика Страде Бианке. Пидкок стана първият британец, взел модерната италианска класика.

Пидкок триумфира след великолепна солова атака. 23-годишният колоездач на Инеос тръгна 50 км преди финала и настигна групата бегълци. 20 км преди финала той се откъса сам и не позволи да бъде застигнат. „Планът ми въобще не беше такъв, но това беше ключов момент и реших да пробвам. На няколко пъти си мислех, че няма да се получи, че съм тръгнал рано, че съм пропилял шанса си, но успях“, каза той. Втори остана Валентин Мадуас, трети – Тийш Бенот.

Макар и олимпийски шампион в маунтънбайка, досега Пидкок няма толкова голям успех на шосето. Миналата година обаче британецът спечели етап в Тур дьо Франс. Освен това стана и световен шампион в колокроса.

При жените нидерландката Деми Волеринг изпревари съотборничката си в SD Worx Лоте Копецки. Финалът беше изключително драматичен и беше решен от фотофиниш. Волеринг беше замесена и в странен инцидент преди това, когато освободил се кон излезе препускайки на шосето.

- реклама -