Пиарът на Община „Младост“ пред FN: И.д. кмет Владимир Клисуров вече започна да разписва забавените заплати на служители, чакат го над 1000 преписки

Днес Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за изпълняващ длъжността кмет на район „Младост”. До момента той беше заместник-кмет. Десислава Иванчева, която все още се намира в ареста и е подала заявление за излизане в отпуск, лично го посочи за заместник

Клисуров отказа интервю, тъй като със стъпването му в длъжност е започнал да разписва всички неотложни плащания на общината, забавени след ареста на Десислава Иванчева. Какви задачи трябва да реши и.д.  кмета на Младост? Говори Диана Сивинова, Връзки с обществеността район „Младост“ СО.

Какви неотложни задачи ще решава и.д кмета сега?

Диана Сивинова: Сега той гледа най-неотложните неща да разпише, свързани с финансовата част. Разговаря с шефката на отдел „Финанси“. Решава текущите проблеми. После ще решава и натрупаните проблеми. Ще се плащат забавените заплати към служителите на общината и администрацията в района.

община Младост

Какво от работата на кмета изостана?

Диана Сивинова: В предвид на това, че г-жа Иванчева я няма вече 10 дни. Нормално е да има изостанала работа. Средно на ден 100 преписки кметът преглежда и подписва. Сега вече има 1000 преписки за подписване. Трудно се наваксва това изоставане.

Снимка: Район „Младост“

Имаше снимки на опашки пред общината, има ли забавяне на работата на администрацията?

Диана Сивинова: Това беше инсинуацията. Снимките бяха от данъчното, то не е към общината. Просто сме в една сграда. В администрацията няма никакви забавяния и опашки. Повече хора имаше покрай първокласниците и декларациите, които се искат, за да кандидатстват и това е. Опашките бяха за половин час, докато се обработят документите.

- реклама -