Майкъл Фелпс

Майкъл Фелпс се класира за финала на 200 м. бътерфлай

19-кратният златен медалист Майкъл Фелпс се класира за финала на 200 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Това ще е пети финал в тази дисциплина за него на Олимпиада.

Времето на Майкъл Фелпс – 1:54.12

Това е малко под това на първия квалификант – унгареца Тамаш Кендереши. След като дълго водеше американецът отстъпи в последната дължина на Кендереши (1:53.96). Чад Ле Кло остана трети с 1:55:19, но той бе и изморен от финала на 200 метра свободен стил, където спечели сребро.

„Справям се добре, но може би трябва да поработя малко върху обръщането. Като цяло не съм направил нещо специално, но усещам, че движенията ми под водата бяха по-добри от тези по време на тренировките“, каза Фелпс.

Предишните финали на Майкъл Фелпс

В дебюта си през 2000-а година в Сидни това бе единствената дисциплина, в която той се състезава. Фелпс спечели златото през 2004-а и 2008-а, но завърши втори през 2012-а, на пет стотни след Ле Кло.

„От моя страна няма напрежение. Тренирам сериозно за игрите. Да, има огромно съперничество между нас, но аз уважавам Фелпс. И двамата се състезаваме и искаме да спечелим. Дано го направи по-добрият“, каза Ле Кло. Макар да спечели златото на 200 метра, южноафриканецът остана втори на 100 метра бътерфлай в Лондон.

- реклама -