ПГ на ГЕРБ поиска оставката на проф. Иво Христов заради думите му „инфантилно“ общество

Парламентарната група на ГЕРБ застана зад искането на младежката организация на партията за оставката на червения проф. Иво Христов заради думите му „инфантилно“ общество.

В декларация от парламентарната трибуна днес управляващите осъдиха думите на депутата от БСП. Тома Биков припомни и изказването на професора отпреди 3 г., че „80% от българите са дебили“.

Той призова ръководството на ПГ на БСП или да се разграничи от квалификациите на Христов, или да поеме отговорност за тях.

За вас неинфантилни и недебилни са само онези граждани, които ви припознават като партия, критикува той червените. И ги обвини, че така рушат доверието в партията си, затова тя не печелила избори от 10 г. насам.

ГЕРБ ще сезира парламентарната комисия по етика за изказването на Христов, защото „нито Нинова, нито БСП ще имат доблестта да вземат отношение по този въпрос“.

„Когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито да се правят реформи“, с тези думи на трибуната в отговор застана зам.-шефът на лявата група Драгомир Стойнев и обясни, че цитира изказване на премиера Бойко Борисов. А на него кой ще му потърси отговорност, попита соцдепутатът. И критикува ГЕРБ, че се фокусират върху изказване на колегата му Христов, извадено от контекста.

Как бихме реагирали, когато председателят на Народното събрани е проста кърджалийска гугутка според премиера, попита Стойнев. Водещият заседанието Емил Христов обаче му спря микрофона.

- реклама -