гета
Красимир Каракачанов

ПФ настоява да има жандармерия в ромските гета

Да има постове на жандармерията в ромските гета, настяоват от Патриотичния фронт. От партията призовават още за постоянен контрол в махалите по подобие на новите контролно-пропускателни пунктове във вътрешността на страната, които ще се изграждат срещу мигранти.

„Имиграцията и гетата са сходни опасности“, смята съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Предложението на Каракачанов идва след размирици в Кюстендил, при които се наложи полицията да изтласква тълпа роми с предупредителни изстрели.

„Ако България продължава да допуска циганското население да се чувства над закона, съвсем скоро размирици като тази в Кюстендил ще ни се виждат като детска игра. България трябва да се готви не само за имигрантския поток, с който Турция ни шантажира, но и за цигански произвол в още по-големи размери. И ако днес в Кюстендил циганските кланове се бият помежду си, а полицията ги усмирява, утре те ще се обърнат към самата полиция и към останалите граждани на България. Да не забравяме че развилнели се цигани редовно нападат екипи на бърза помощ, грабят, насилват и убиват възрастни хора по малките населени места. Неминуемо утре ще нападнат и полицията“, категоричен е Каракачанов.

От Патриотичния фронт настояват за конкретни мерки за справяне с ромския проблем.

Част от тези мерки са

  • промяна в социалната политика,
  • здравни проверки, о
  • бвързване на образованието с получаването на помощи.

Каракачанов и партията му призовават още да бъде премахната квалификацията „малозначително престъпление“ и да има дежурни съдилища, които да произнасят присъди за подобни престъпления веднага след ареста.

От Патриотичния фронт са категорични, че трябва да има спешни промени в Наказателния кодекс.

- реклама -