инвестиции ВиК сектор Петя Аврамова проекти тол такси винетки Видин, магистрала Петя Аврамова, компромати, ГЕРБ, Борисов, предизборна кампания

Петя Аврамова: След изборите най-важно е носенето на политическа отговорност

„ГЕРБ тръгва към победа в тези избори. Изпълнихме почти всички ангажименти към избирателите си. Агресивната кампания към успешните политики на партията не влияят върху подкрепата, която получаваме“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

За управлението след изборите министърът смята, че носенето на политическа отговорност е най-важно, от ГЕРБ са доказали, че могат да я носят.

По отношение на свършената работа министърът на регионалното развитие и благоустройството сподели, че не всичко може да стане за един мандат, но голяма част от работата е започната и ще продължи.

„До 2024 г. ще бъде завършена автомагистрала „Хемус“. БСП и други наши опоненти искат повече държава в икономиката, „Автомагистрали“ е държавно дружество“, отвърна Аврамова на едни от опозиционните критики.

Относно срутищата и свлачищата напоследък министърът заяви, че е трудно да бъдат прогнозирани. Тя информира, че на някои места ще бъдат монтирани датчици, които предварително да сигнализират за опасност от такива събития.

„90 хиляди километра водопреносна мрежа в страната има нужда от подмяна и рехабилитация“, заяви министър Аврамова. Като допълни, че се предвижда това да се случи в следващото управление.

- реклама -