Петя Аврамова

Петя Аврамова: Ще заведа дело срещу Илчовски

Регионалният министър в оставка Петя Аврамова ще заведе дело срещу бизнесмена Илчовски. Тя присъства на заседанието на комисията по ревизия на управлението, на което трябваше да бъде изслушана. Преди нея обаче беше в дневния ред беше точката за изслушване на зърнопроизводителя. През цялото време и Петя Аврамова беше на заседанието.

„Повиканият от вас, господин Илчовски отправи обвинение към мен. Как никой от вас, г-н Сандов, г-н Георгиев, не се сети да попита г-н Илчовски, какъв е телефонът ми. Кажете този телефон, за да видим имате ли го или лъжете. Искам да кажа, че аз ще заведа дело към този човек, който видях онази вечер за пръв път.“, заяви Аврамова, която получи думата близо 5 часа след началото на комисията.

сн. БГНЕС

„Искам вие да ми гарантирате моята сигурност пред този човек, защото аз се страхувам от него“, обърна се Аврамова към председателя на комисията Мая Манолова.

Тя изрази възмущението си от начина, по който се води комисията, тъй като няколко пъти поиска думата и тя не й беше дадена.

„Аз също съм възмутена, че избягахте, и вие и вашите колеги от парламентарен контрол“, отвърна ѝ Манолова.

„Аз съм отпуск и колегите ми са отпуск. И директорът на „Автомагистрали“ го няма. В Германия е и шефът на УС на ВиК Холдинг““, изброи Аврамова.

Манолова я репликира с въпроса как всички са излязли в отпуска по едно и също време.

Никой не знае вашата комисия и дневния и ред, който всеки ден се сменя, отвърна Аврамова. Аз съм отпуск от 26-ти, никой не си подрежда деня по вашата програма, допълни още Аврамова.

- реклама -