инвестиции ВиК сектор Петя Аврамова проекти тол такси винетки Видин, магистрала Петя Аврамова, компромати, ГЕРБ, Борисов, предизборна кампания

Петя Аврамова обеща: Магистрала от Ботевград до Видин!

Пътят от Ботевград до Видин е приоритетен за правителството.

Това каза във Видин министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Тя проведе във Видин работна среща за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин – Ботевград. В срещата участваха инж. Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, народният представител Владимир Тошев, областният управител Албена Георгиева и кметът на Видин Огнян Ценков.

„Искам да уверя всички, че този път ще бъде факт. Тази година успоредно с процедурите, които трябва да се извършат по отчуждаванията, ще се проведат и тръжните процедури от АПИ, така че когато се приключи отчуждаването, да има и избран изпълнител. Заради обжалвания на пътя Мездра – Ботевград тръжната процедура се е проточила над една година“, каза министър Петя Аврамова.

Освен магистрала „Хемус“, двете вертикални отсечки Русе – Велико Търново и Ботевград – Видин са изключително важни за бизнеса и за хората, които живеят в този край. По думите ѝ пътят Видин – Монтана ще бъде автомагистрала и това е промяна в първоначалните планове на проекта, а участъкът от Мездра до Ботевград ще бъде скоростен четирилентов заради релефа и трудните условия за неговото изграждане.

Министър Петя Аврамова заяви, че лично ще следи за спазване на сроковете по процедурите за изграждането на пътя от Ботевград до Видин.

„Строителството ще стартира от Мездра до Ботевград, като това е най-напредналият участък, пуснат първи като най-труден и най-сложен за изпълнение. След него като готовност е участъкът от Видин до Ружинци, където са най-напреднали процедурите“, каза още министър Аврамова.

Тя заяви, че няма да се допусне забавяне, ще се спазват законовите срокове и никой няма да си позволи да забавя процеса заради субективни причини.

- реклама -