Playboy

Петте най-скандални корици на Playboy за всички времена

Мерлин Монро

Първият брой на мъжката библия излиза през 53 година и моментално продава 50 хиляди копия. На корицата е не кой да е, а самата Мерилин Монро. Снимки на най-голямата секс икона на Холивуд обаче има и между кориците на списанието. При това голи. Истината е, че Монро никога не е позирала за Playboy, нито е сключвала договор със списанието. Четири години преди излизането на първия брой, тя позира чисто гола пред фотографа Том Кели, защото спешно й трябвали пари да си плати наема. След това той ги продал на литографска къща за календари. И точно преди Мерилин да стане известна, Хю Хефнът ги купува за 500 долара.

Преди да излезе списанието той я убеждава да даде интервю, в което звездата признава, че се е снимала в момент на финансова криза. След това двамата с Хефнър става близки приятели.

Дъщерята на Роналд Рейгън

Пати Дейвис позира за юлския брой на Playboy през 1994-та година. Тя е дъщеря на Нанси и Роналд Рейгън – 40-ия президент на САЩ. Корицата се смята за една от най-скандалните заради факта, че Пати позира за нея чисто гола. Освен това ръцете на тъмнокож мъж държат двете й гърди. Вероятно за щастие на баща й това се случва пет години след края на мандата му като държавен глава. Към броя Playboy пуска и видеокасета, на която е заснета цялата фотосесия на президентската щерка.

Първата гола полицайка

Карол Шая е дъщера на полицай, който е емгирант от Израел. Тя наследява професията му и става офицер в полицията на Ню Йорк. През август 1994 голите й снимки излизат в мъжката библия, като преди това е получила разрешение да извърши допълнителна работна дейност от началниците си. Вероятно Карол обаче е пропуснала да им спомене, че ще разтвори униформата си за радост на читателите на Playboy. Три месеца по-късно щатската полиция я обвинява в нерегламентиран труд и потъпкване на полицейската значка и я уволнява. Междувременно Карол Шая е станала абсолютна сензация и папараците я следват по време на всяко нейно дежурство. Тя решава да съди работодателите си, като предявява иск за 10 млн. долара, който две години по-късно е отхвърлен от съда. 

Джесика Алба става корица без да го желае

Актрисата дълго време отказва на Playboy и когато на Хю Хефнър му идва до гуша, той просто купува фотосесия на Джесика по бикини, направена за реклама на филма й „Into the Blue“, който излиза през 2005-а. Звездата заплашва да съди списанието, но в крайна сметка им прощава, след като Хефнър се извинява публично и обещава да дари неясна сума пари на любимите й благотворителни каузи.

Жените от фондовата борса

Изданието, посветено на дамите, които се борят за оцеляване в суровия мъжки свят на Уол Стрийт излиза през август 1989. Във фотосесията участват 9 служителки на Нюйоркската фондова борса. 7 от тях са злощастно уволнени след публикуването на броя, тъй като били обвинение в уронване на престижа на професията си.

- реклама -